zonnepanelen

Projecten

In Rajasthan schijnt de zon áltijd…

Helpt u ons aan zonnepanelen op ons ziekenhuisdak?

Het Global Hospital & Research Centre is een modern ziekenhuis in de Indiase deelstaat Rajasthan. Hier wordt hoogwaardige, multidisciplinaire zorg geboden aan de inwoners van Mount Abu en de omliggende dorpen; mensen die vaak te arm zijn om hiervoor te kunnen betalen.

Rajasthan is weliswaar een arme deelstaat, de zon schijnt er wel altijd. Er is dus eigenlijk geen betere plek denkbaar om zonnepanelen te installeren en daarmee op een goedkope en milieuvriendelijke manier stroom op te wekken. Stroom die natuurlijk hoog nodig is voor – in dit geval – het functioneren van het ziekenhuis!

Daarom is uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijke inzet en opbrengst van zonnepanelen op het dak van het Global Hospital. En uit dat onderzoek is naar voren gekomen dat er zowel op het dak als in de nabije omgeving van het ziekenhuis volop geschikte ruimte is, en dat de zonnepanelen die daar geplaatst worden, ten minste een derde van de totale stroomvoorziening voor hun rekening kunnen nemen!

Bovendien is gebleken dat de grootste stroomverbruikers in het ziekenhuis, de airco’s op de operatiekamer, met een relatief kleine investering vervangen kunnen worden door nieuwere, veel zuiniger exemplaren.

Met het installeren van de zonnepanelen, in combinatie met het vervangen van de airco’s, kan een aanzienlijke besparing op de stroomkosten worden gerealiseerd. Dat is interessant voor nú, maar ook met het oog op de toekomst, aangezien stroom in India ieder jaar fors  duurder wordt. Het geld dat bespaard wordt door deze investeringen te doen, kan dan weer gebruikt worden voor de primaire functie van het ziekenhuis: het bieden van goede zorg aan de meest behoeftigen.

Lees hier over de voortgang van het project.

In een belangrijk deel van de financiering van de nieuwe zonnepanelen en airco’s is al voorzien: Wilde Ganzen voegt € 0,50 toe aan elke door derden gedoneerde euro. 
Hoe meer geld we dus binnenkrijgen van donateurs anders dan Wilde Ganzen, hoe hoger het bedrag dat Wilde Ganzen bijlegt. En hoe meer zonnepanelen er dus op korte termijn kunnen worden geïnstalleerd! 

Daarom vragen we ook om úw hulp: draagt u alstublieft ook uw steentje bij aan dit belangrijke, ecovriendelijke project, dat vooral ten goede komt aan hulpbehoevende mensen in een van de armste streken van India? Zowel wij als zij zijn u zeer erkentelijk!

Lees hier hoe u kunt bijdragen.