Steun ons

Donateur worden?

Waar hebben we allemaal geld voor nodig?
Het Global Hospital & Research Centre is gevestigd in een arm gebied in Rajasthan. Veel van de patiënten kunnen dan ook de medische zorg die zij nodig hebben, niet of niet volledig betalen. Niettemin blijft het uitgangspunt dat iedereen die zorg nodig heeft, deze krijgt – waar nodig gratis.

Om deze zorg te verlenen, gaan mobiele teams ook de regio in: met een speciale ambulancebus. Die rijdt helaas niet kosteloos.

Daar is dus geld voor nodig.

Ook voor de opleidingen die worden aangeboden aan bewoners van de streek, inclusief de internships van alle studenten, is geld nodig.

En tenslotte zijn er natuurlijk de gebouwen te onderhouden, te koelen (in de snikhete zomers) en te verwarmen (in de winters), inclusief zaken als elektriciteit. Om zo veel mogelijk zelfvoorzienend te worden op dit vlak, beschikt het ziekenhuis inmiddels over talrijke zonnepanelen. Uitbreiding hiervan staat op het verlanglijstje, mede vanwege de onbetrouwbare elektriciteitsnetwerken in India.

En wat kost er allemaal (bijna) niets?
Veel van de specialisten, verpleegkundigen en onderzoekers werken op vrijwillige of semi-vrijwillige basis, bijvoorbeeld tegen kost en inwoning. Bovendien wordt er veel gewerkt met stagiairs en vrijwilligers uit verschillende buitenlanden, bijvoorbeeld artsen die een maand of een paar maanden naar India komen (en dan vaak ook nog medische apparatuur kunnen meenemen!). Er zijn dus geen hoge salariskosten, zoals in Nederlandse ziekenhuizen vaak wel het geval is.

Ook blijft er nergens geld aan strijkstokken hangen. Het Nederlandse bestuur van de Stichting Global Hospital werkt bijvoorbeeld ook geheel gratis.

Ambulancebus.

Wij staan er dan ook voor de volle 100% voor in dat elke gedoneerde euro goed wordt besteed!

U kunt een donatie overmaken op IBAN-rekeningnummer NL44 ABNA 0496681478 ten name van de Stichting Global Hospital Nederland. Dat kan een eenmalig bedrag zijn, maar we zijn natuurlijk ook heel blij met vaste maandelijkse bedragen, hoe klein misschien ook.

De Stichting Global Hospital Nederland heeft de afgelopen jaren op aanzienlijke bijdragen mogen rekenen van Wilde Ganzen. Voor alle goedgekeurde projectvoorstellen voegt Wilde Ganzen € 0,50 toe aan elke gedoneerde euro.
Oftewel: een bonus van 50%!

Alle giften zijn aftrekbaar!
De Stichting Global Hospital Nederland heeft de ANBI-status. Dat betekent dat alle giften aftrekbaar zijn voor de belasting! Zie ook de Kennisbank filantropie of de Belastingdienst zoekterm ANBI (vestigingsplaats Nijmegen).

Kijk voor meer informatie over aftrekbaarheid van giften bij de Belastingdienst zoekterm giften.