Missie-visie

Visie & Missie

Het J. Watmull Global Hospital & Research Centre is opgericht om het grote gebrek aan hoogwaardige gezondheidszorg in de Indiase deelstaat Rajasthan op te vullen. In het verzorgingsgebied wonen zo’n 700.000 mensen. Het ziekenhuis en de bijbehorende klinieken beschikken momenteel over ruim 450 bedden. Daarnaast is community outreach heel belangrijk: verpleegkundigen en artsen bezoeken de ver afgelegen dorpen om voorlichting te geven en patiënten ter plekke te behandelen. In principe gebeurt dit gratis. Medisch onderzoek, opleidingen in zowel reguliere als alternatieve geneeswijzen en voorlichting op het gebied van gezondheid en hygiëne zijn andere speerpunten.
 
Visie
De visie van het Global Hospital & Research Centre luidt: gezondheidszorg voor eenieder, ongeacht sociale of economische achtergrond.
 
Missie
De missie luidt: het bieden van hoogwaardige en complete medische zorg op een verantwoorde manier, met een menselijke touch en tegen betaalbare prijzen. Deze missie leidt onder andere tot de volgende gebruiken binnen het ziekenhuis, het onderzoekscentrum en de klinieken:
  • Consulten en behandelingen zijn gratis voor de armen.
  • In ver afgelegen dorpen worden medische en chirurgische programma’s gepland, georganiseerd en verzorgd om de inwoners toegang te bieden tot de diensten van het ziekenhuis.
  • Door de jeugd verschillende trainingen en opleidingen te bieden op het gebied van verpleegkunde, oogheelkunde en laboratoriumtechniek wordt een bijdrage geleverd aan de economische ontwikkeling van de lokale gemeenschappen.
  • Er wordt onderzoek uitgevoerd in verschillende medische disciplines, waarbij met name wordt bestudeerd wat de effecten van de lokale gewoonten zijn op het welzijn van de mensen en welke ziekten met name voorkomen in deze regio en waarom.
  • Er worden cursussen Positief Denken en Raja Yoga-meditatie aangeboden aan zowel patiënten als hun familieleden, waarmee een essentieel onderdeel van de holistische kijk op gezondheidszorg wordt ingevuld.
  • Er wordt gezorgd voor een gezonde en positieve werkomgeving.