Opleiding

Opleidingen

In het afgelegen bergdorp Mount Abu en omgeving zijn maar weinig banen. Tegelijkertijd is het erg lastig om goed geschoold personeel te vinden voor het Global Hospital. Eén en één werd zo al snel twee: in 1995 werd een eigen opleidingsinstituut opgezet, waar verpleegkundeopleidingen worden gegeven op zowel mbo- als hbo-niveau.

Nederlandse leiding
De Nederlandse zuster Mathilde Sergeant speelde – en speelt nog altijd! – een belangrijke rol in dit opleidingsinstituut, waar zowel jongens als meisjes scholing krijgen. Veel van de afgestudeerde jonge mensen hebben inmiddels een baan gekregen in het ziekenhuis of in één van de bijbehorende klinieken.

Oogspecialisten
Sinds 1999 volgden bovendien al talrijke lokale jonge mensen de driejarige opleiding tot oogspecialist. Oogproblemen komen immers veel voor in Rajasthan, vanwege het klimaat en de vaak gebrekkige voeding. Deze mensen werken nu hun studie op diverse locaties in de deelstaat, onder andere in de lokale klinieken die het Global Hospital heeft opgezet. Zij staan uiteraard onder supervisie van de oogartsen in het ziekenhuis.

Opleiding verpleegkundigen.

Aantekeningen maken.